Oorsprong en geschiedenis van Boliviaans rozenzout Dit Boliviaans Rozenzout wordt gewonnen in de hooglanden van het Andes gebergte. Vanwege de afgelegen locatie leidt het zout niet onder de invloeden van de mens zoals milieuvervuiling, Daarnaast wordt bij het transport nog steeds gebruik gemaakt van de oude karavaanroutes die de Inca´s vroeger gebruikten. Het Boliviaanse steenzout, dat op een rozenkwartssteen lijkt, wordt met de hand geoogst. Hoe smaakt Boliviaanse rozenzout? Boliviaanse rozenzout lijkt op rozenkwarts-stenen. De mooie en opvallende roze kleur verkrijgt het rozenzout door een zeer hoog ijzergehalte. Het bevat ook belangrijke mineralen zoals calcium, kalium en magnesium. Deze geven het steenzout een zuivere en natuurlijke milde smaak. Specifieke eigenschappen:
- 98,2% NaCI
- 0,48% Ca.
- 0,12% Mg.
- <0,1 mg Zink.
- 0,43% Kalium
- 33 mg. Fe.Dit product is hygroscopisch. Dat betekent