Chiazaden zijn afkomstig van de Salvia Hispanica, een plant die behoort tot de Muntfamilie. Chiazaden werden vroeger bij de Azteken al in de voeding verwerkt en werden anno 2010 gecommercialiseerd in onder andere Argentinie, Bolivia, Ecuador, Guatemala en Mexico. De afgelopen decennia is de populariteit van chiazaden exponentieel toegenomen, omdat vakdeskundigen het beschreven als een nieuw soort superfood. Chiazaad kan direct uit het pak gegeten worden. Of je kunt het door je favoriete gerecht mengen: drankje, smoothie, muesli, ontbijtgraan, salade of wat dan ook. Chiazaad kan jaren bewaard worden. Ingredienten: Chiazaad Kan sporen bevatten van melk, soja, gluten, noten, pinda’s en sesam Herkomst: Midden Amerika Allergeneninformatie: Fabrikant verwerkt ook melk, soja, gluten, noten, pinda’s en sesam Voedingswaarde per 100 gram Energie 1825 kj / 443 kcal Vetten 31,0 g waarvan verzadigd 3,0 g Koolhydraten 2,0 g waarvan suikers 1,0 g Eiwitten 20,0 g Zout 0,05 mg Gebruik: De snelste en eenvoudigste manier om chiazaad te eten is door een eetlepel chiazaad in een glas water of sap te roeren en het een minuut of 5 te laten staan, dan nog een keer omroeren en opdrinken. Chiazaad kan toegevoegd worden aan jam, notenspread, pindakaas, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen. Goed afgesloten, koel, donker en droog bewaren. Fabrikant Bountiful B.V. Industrieweg 10e 6562 AR Groesbeek