Chilipeper Chilipoeder is een poeder van gedroogde chilipepers. Chilipepers komen oorspronkelijk uit Zuid- en Midden Amerika. Chilipepers bevatten de stof capsaïde, deze stof maakt de pepers heet, dus hoe minder capsaïde in de peper zit hoe minder scherp de chilipoeder is. De scherpte wordt gemeten in SHU (de schaal van Scoville). Dit poeder heeft een SHU van 13000 en is dus licht tot gemiddeld pittig. Gebruik van Chilipoeder Chilipoeder wordt gebruikt voor het op smaak brengen van gerechten. Afhankelijk van soort en scherpte zijn ze toepasbaar als smaakmaker in vele bereidingen in de keuken. Chilipoeder geeft smaak en kleur aan rijst en pastagerechten. Gezondheid toepassingen Chilipoeder heeft een antibacteriële werking en werkt goed bij de speekselproductie en helpt bij de vertering. Chilipoeder beschikt over een goede hoeveelheid vitamine A. Het bevat krachtige antioxidanten doordat er veel vitamine C inzit. Waar kan ik biologisch chili