Chilipepers Chilipoeder is een poeder van gedroogde chilipepers. Chilipepers komen oorspronkelijk uit Zuid- en Midden Amerika. Gebruik van Chilipoeder Chilipoeder wordt gebruikt voor het op smaak brengen van gerechten. Afhankelijk van soort en scherpte zijn ze toepasbaar als smaakmaker in vele bereidingen in de keuken. Chilipoeder geeft smaak en kleur aan rijst en pastagerechten. Gezondheid toepassingen Chilipoeder heeft een antibacteriële werking en werkt goed bij de speekselproductie en helpt bij de vertering. Chilipoeder beschikt over een goede hoeveelheid vitamine A. Het bevat krachtige antioxidanten doordat er veel vitamine C in zit. Hoe pittig is een peper? Chilipepers bevatten de stof capsaïde, deze stof maakt de pepers heet, dus hoe minder capsaïde in de peper zit hoe minder scherp de chili is. Deze scherpte wordt gemeten in SHU (de schaal van Scoville). Deze schaal loopt van 0 tot 16 miljoen.
- SHU = 0: Zoete