Herkomst Couscous Couscous of koeskoes is grof gemalen durumtarwe (gries), wat zijn oorsprong in Noord-Afrika kent. Van de durumtarwe wordt griesmeel gemaakt en via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes, die op dezelfde manier als houdbare pasta’s worden gedroogd. De deegbolletjes zelf en de gerechten die ermee worden gemaakt, worden allebei als couscous gerecht beschouwd. Waarom Volkoren Couscous kopen? Volkoren couscous bestellen is een verstandige keuze. Dit aangezien volkoren couscous nog steeds de graanvezel bevat. Daardoor bevat volkoren couscous veel B-vitamines, vezels en mineralen zoals magnesium en zink. Daarnaast is alle coucous natuurlijk rijk aan koolhydraten, een belangrijke bron van energie voor het lichaam Volkoren Couscous klaarmaken Doe 250 ml water in een grote pan, voeg 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout toe en breng het geheel aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en doe vervolgens 250 g couscous in de pan en