Eipasta met Algen Om het ei op een andere manier onder de aandacht te brengen maakt De Aalshof verse eipasta’s. Deze pasta’s zijn in tegenstelling tot de gangbare pasta’s gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten. Alle pasta’s zijn gemaakt van verse scharreleieren. Inmiddels zijn veel mensen dol op de alg, een vriendelijk ogend groen plantje dat rijkelijk in de natuur aanwezig is en over ontzettend veel goede eigenschappen beschikt. Algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. Deze zoutwateralg wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging krijgen we de grondstof voor onze pasta. In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umani smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt. Door de unieke samenstelling van het product is het een uitstekende bron voor Omega-3 vetzuren. Verder bevatten de algen hoogwaardige eiwitten, antioxidanten en vitamines en passen ze uitstekend in een gezonde maaltijd zonder negatieve bijwerkingen. Algenpasta gecombineerd met een lekker visje biedt een smaaksensatie die het gevoel oproept van een heerlijke serene dag aan zee. Ingredienten TARWEMEEL, SCHARRELEI (10%), Algen (2%) Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1521 kJ/359 kcal Vet 2,3 gr waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gr Koolhydraten 70,0 gr waarvan suiker 0,6 gr Vezels 3,1 gr Eiwit 13,0 gr Zout 0,06 gr Gebruik Breng 2 liter groentebouillon aan de kook en kook de algenpasta al dente. Giet de algenpasta af en meng met olijfolie. Fabrikant De Aalshof St. Hubertseweg nr. 9 5443 ND Haps