Oorsprong Eekhoorntjesbrood Eekhoorntjesbrood (boletus edulis) is een algemeen voorkomende eetbare paddenstoel die voorkomt in Europa en Noord-Amerika langs lanen en in loof- en dennenbossen. De groeitijd van het eekhoorntjesbrood in deze gebieden is van juli tot en met november, want dan zijn de omstandigheden het best. Kenmerken Eekhoorntjesbrood De hoed van het eekhoorntjesbrood heeft een licht tot donkerbruine kleur. De paddenstoel kan dertig centimeter groot worden en is in vochtige toestand wat plakkerig. Aan de onderzijde van de hoed van het eekhoorntjesbrood is een sponzig aandoend stelsel van fijne buisjes zichtbaar dat eerst wit en later geel is. Productieproces Eekhoorntjesbrood Granulaat Het eekhoorntjesbrood wordt na het oogsten eerst in stukken gesneden. De stukken gaan vervolgens de oven in om te drogen. Na het drogen worden de stukken per hand uitgezocht en verwerkt tot eekhoorntjesbrood granulaat. Waar kan ik gedroogd