Al 12.000 jaar een voedselbron De gewone hazelaar (Corylus avellana) komt voor in heel Europa en West-Azië. Men weet dat de hazelaar na de laatste ijstijd ineens wijd verbreid raakte op het Eurazische continent en men vermoedt, dat de mens daar iets mee te maken had. Niet zo gek ook, want zijn vruchten zijn rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten. Een belangrijke en makkelijk verkrijgbare bron van energie voor mensen. De voedingswaarde van hazelnoten Hazelnoten bevatten naast eiwitten en vetten ook aanzienlijke hoeveelheden mangaan, koper, vitamine E, thiamine en magnesium. Twee handjes vol hazelnoten is genoeg om te voldoen aan de dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Biologisch geteeld in Turkije Tegenwoordig is Turkije de grootste producent van gecultiveerde hazelnoten. Dat is dan ook waar deze hazelnoten vandaan komen. Onze noten zijn echter biologisch geteeld en zorgvuldig geselecteerd. Hazelnoten in handige stukjes De buitenste