Hiziki (hijikia fusiforme) is een zeegras dat op rotsige landtongen en uitlopers van de kust van de Stille Zuidzee op een tot twee meter diepte groeit, daar het een flinke hoeveelheid zonlicht nodig heeft. Na een jaar wordt hiziki in het voorjaar met de hand geoogst, uitgezocht, in de zon gedroogd, meerdere uren gestoomd en wederom in de zon gedroogd. Me-hiziki zijn de worteltjes van de hizikiplant. Door hun fijne structuur zijn ze zachter en zeer geschikt voor delicate gerechten en delicate gourmets. Ingredieuml;nten: hiziki Voedingswaarde per 100g. energie: 1277 kJ / 304 kcal totaal vet: 2,1 g waarvan verzadigd vet: 0,7 g koolhydraten: 64,6 g waarvan suikers: 1,2 g vezels: 47,2 g eiwit: 6,6 g zout: 9,25 g natrium: 3700 mg vitamine A: 243 IU vitamine C: lt;0,5 mg kalium: 10700 mg calcium: 939 mg magnesium: 527 mg ijzer: 2,41 mg Fabrikant: TerraSana Organic Food Specialties Waaier 10 2451VV LEIMUIDEN 09-2014