Gebruik De Indische zonnevlokken bevatten calcium en magnesium daardoor krijgen ze hun uitzonderlijke milde smaak. Door de speciale structuur van dit Fleur de Sel, wordt het slechts zelden gebruikt tijdens het koken, maar als vingerzout. Specifieke eigenschappen Indiase Zoutvlokken:
- 96,5% NaCl.
- 1,3% SO4
- 4310 mg./kg S.
- 0,43% Ca.
- 0,082% Mg.
- 0,044% K.Herkomst en winning Indische zonnevlokken worden handmatig geschept in het Noord-Oosten van India. De zonnevlokken zijn een Fleur de Sel. Fleur de Sel betekent zoutbloem: een zout dat tijdens het verdampen ontstaat aan de bovenkant van de zee en zich daar als dunne laag afzet. Op warme en winderige dagen ontstaan door een hevige verdamping van zeewater aan het zeeoppervlak zogenaamde zoutbloemen, die lijken op een dun laagje ijs. Deze laag wordt handmatig opgeschept met een houten lepel. Om van de natte Fleur de Sel sneeuwwitte zonnevlokken te maken,