Cassia kaneelstukjes uit Indonesië Tijdens de Vietnam oorlog kwam de export van Cassia kaneel uit China en Vietnam onder druk te staan. Daarom werden in Indonesië nieuwe cassia plantages aangelegd. Zodoende komt nu een groot deel van de Cassia kaneel uit Indonesië. Zo ook ons Cassia kaneel. Cinnamomum kassia Cassia kaneel wordt gemaakt van de binnenbast van de Cinnamomum kassia boom. De schors wordt geoogst en vervolgens in de zon gedroogd. Zodra het droog is wordt het in kaneelstokjes gerold of wordt er kaneelstukjes van gemaakt. Cassia kaneel heeft een sterke, doordringende smaak die perfect is om mee te bakken en te koken. Wat kun je met Cassia kaneel? Cassia kaneel is een veelzijdige specerij die in zoete en hartige gerechten kan worden gebruikt. Het is perfect om smaak toe te voegen aan cakes, koekjes en taarten. Het kan ook worden gebruikt om hartige gerechten zoals stoofschotels en curry’s te kruiden. Dus als je op zoek bent naar een unieke