Haver is een typisch gewas voor koude klimaatzones, vroeger een hoeksteen van de Schotse keuken - denk maar aan de vermaarde porridge. Ze staat bekend om haar hoge voedingswaarde en helpt de koude beter te verdragen. Haver is een uitzonderlijk voedzame graansoort. Ze is rijk aan Magnesium, Ijzer, Zink, Fosfor, vitamine B1, vitamine B6 en vitamine K. Haver is zeer rijk aan Mangaan en Molybdeen en ook bron van Kalium, Selenium, Foliumzuur (vitamine B9), vitamine B3. Bovendien is haver bron van eiwitten en arm aan verzadigde vetten. Haver is zeer rijk aan vezels. . Ingredienten: HAVER* (gluten) Kan sporen van soja en sesam bevatten. *uit biologische landbouw FR-BIO-01 Voedingswaarde per 100 gram Energie (kJ) 1486 Energie (kcal) 353 Vet 7.10 > waarvan verzadigd 1.50 > mono-onverzadigde 2.60 > poly-onverzadigde 3.00 Koolhydraten 53.90 > waarvan suikers 2.00 Voedingsvezel 9.70 Eiwitten 13.50 Zout 0.01 Gebruik: Haver wordt gebruikt in slaatjes, soep, of als garnituur, zoals rijst. Reken 50 g haver per persoon. Breng twee eenheden water aan de kook, voeg een snuifje zeezout en één eenheid grondig gewassen haver toe. Laat een uur sudderen zonder het deksel van de kookpot te nemen. Als u de haver op voorhand zes tot acht uur laat weken of een snelkookpan gebruikt, kunt u de kooktijd beperken tot 40 minuten Fabrikant: Lima NV Groendreef 101 9880 Aalter België 01-2016