Wat zijn Rode Linzen De lins is de peulvrucht van een gewas dat al in de jaren 6000 v.Chr. verbouwd werd in het midden oosten. De eigenlijke linze is het zaad van de plant Lens culinaris. Rode linzen worden geteeld in Canada, U.S., Argentinië, Chili en Turkije. Deze linzen zijn te herkennen aan hun goud en oranje kleur. Linzen hebben de op één na hoogste verhouding van eiwit tot voedselenergie van alle peulvruchten, na sojabonen waardoor ze een goede aanvulling zijn voor mensen die veel sporten. Hoe gebruik je linzen? Linzen kunt u zonder voorweken koken, maar als u wat extra tijd heeft, laat ze dan wèl voorweken, want dat verkort de kooktijd (± 4 uur is een goede voorweektijd). Voor het gebruik moet u de linzen wassen en goed op onregelmatigheden nakijken, bijvoorbeeld op kleine steentjes. Linzen die bij het voorweken boven blijven drijven, zijn oud; deze kunt u het beste eraf scheppen en weggooien. Kruiden en zout kunt u vanaf het begin met de