Herkomst Macadamia Noot De Macadamia noot komt oorspronkelijk uit Australië en is vernoemd naar de scheikundige, en ook medicus, John Macadam. In Australië gebruiken ze de noot al sinds mensenheugenis, maar pas in 1828 toen Allan Cunningham de noot ontdekte gaat de noot de wereld over. Omdat de noot oorspronkelijk uit Australië komt wordt de noot ook wel ‘Queensland nuts’ genoemd. Verwerking Macadamia Noot Het verwerken van de Macadamia noot is zeer moeilijk. De noot is wereldwijd de moeilijkste noot om te kraken waardoor de prijs vaak wat hoger ligt dan andere noten. Om een Macadamia noot te kraken is er een druk van meer dan 20 kg per vierkante centimeter nodig. Eigenschappen van de Macadamia Noot Macadamianoten zijn de enige noten die omega-7 vetzuren bevatten. De smaak van de noot is mild zoet en verfijnd van smaak. Macadamia noten zijn lekker in combinatie met chocola, in salades of baksels. Premium Macadamia noten Raw