Palmsuiker wordt van origine gewonnen uit het zuivere sap van de arenga- en dadelpalm. In de Thaise en Javaanse keuken is palmsuiker een heel normaal ingrediënt en wordt het dagelijks gebruikt. Het geoogste pure sap wordt op een traditionele manier langzaam ingedampt tot palmsuiker. Op deze wijze blijven de van nature aanwezige stoffen zoals mineralen, antioxidanten en vitaminen behouden. Dit Superfood wordt reeds eeuwen gebruikt door de bewoners van deze landen. Het oogsten van het waardevolle sap is een handmatig proces. Door een dun plakje van een tak af te snijden kan dit pure sap geoogst worden. Volwassen bomen produceren dagelijks op deze wijze 20-30 liter zuiver sap. Dit tappen schaadt de boom totaal niet. Mattisson Arenga Palm Suiker is een 100% natuurlijk zoetmiddel van biologische kwaliteit met van nature aanwezige vitaminen en mineralen. Land van herkomst: Indonesië Belangrijk: De aanwezige suikers in Mattisson Arenga Palm Suiker bestaan voornamelijk uit sucrose. Door de aanwezigheid van andere natuurlijke stoffen (zoals mineralen) is de opname in het lichaam vrij traag. Arenga Palm suiker heeft een zeer lage Glychemische Index (GI) 30-35 en is uitermate geschikt voor een gezonde levenstijl. De aanwezigheid van andere natuurlijke stoffen (o.a. kalium, magnesium, zink en eiwitten) geven aan Arenga Palm Suiker een hoge voedingswaarde. Hoe minder een product bewerkt is hoe hoger de voedingswaarde. Het bekende “witte” suiker daarentegen heeft door de vele bewerkingen die het heeft ondergaan een lage voedingswaarde. Gebruiksadvies: Mattisson Arenga Palm Suiker Bio is de ideale en gezonde vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Het geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, thee, koffie, ijs en andere (na)gerechten. Fabrikant: Mattisson BV Middenweg 16 3401 MB IJsselstein