Edelgistvlokken, inactieve gist, zijn gemaakt met behulp van melasse en hebben een noot-kaas achtige smaak en bevatten B-vitaminen. Voor de fermentatie zijn extra organische gebonden vitamine B12 en - zink toegevoegd. Edelgist is gedeactiveerd gist en ook te gebruiken in een gistvrij dieet. Ingredienten 100% Edelgistvlokken Herkomst: Estland Voedingswaarde per 100 g, vitaminen en mineralen % RI per 100 g* Energie 1420 kJ / 339kcal Vet 5 g waarvan verzadigd 0.7 g Koolhydraten 16 g waarvan suikers 1 g Vezels 21 g Eiwitten 47 g Zout 0.15 g Thiamine/vitamine B1 45 mg 4100% Riboflavine/vitamine B2 18 mg 1280% Niacine/vitamine B3 341 mg 2140% Panthoteenzuur/vitamine B5 140 mg 2340% Vitamine B6 34 mg 2420% Biotine/vitamine H 196 µg 400% Foliumzuur 4400 µg 2200% Vitamine B12 44 µg 1760% Zink 120 mg 1200% *RI = Referentie Inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal) Gebruik Edelgistvlokken zo min mogelijk verhitten. Geeft een hartige smaak aan pasta, gegrilde groenten en salades ook als vervanger van kaas. Ook lekker in muesli, smoothie of juices. Afgesloten en droog bewaren. Fabrikant Mattisson BV Middenweg 16 3401 MB IJsselstein