Arganolie geeft uw eten een oosterse smaak en is bij uitstek te gebruiken in een saladedressing. Ook wordt deze olie vaak gebruikt als dip voor vers gebakken brood. Internationale chef-koks gebruiken Arganolie om gerechten als pasta, rijst, couscous, ijs, vers fruit en zelfs crème brûlée te verrijken. Chef-koks rekenen deze olie tot de meest waardevolle ingrediënten ter wereld. Arganolie is een olie die wordt geperst uit de pitten van de Arganboom. De olie heeft een unieke samenstelling die haar geschikt maakt voor zowel cosmetisch als culinair gebruik. Dankzij een brede variatie aan ingredienten werkt Arganolie intensief verzorgend voor huid, haar en nagels. Ingredienten Arganolie 100% Voedingswaarde per 100 ml Energie 3404 kJ / 828 kcal Eiwit 0,0 g Koolhydraten 0,0 g waarvan suikers 0,0 g Vetten 92 g Verzadigde vetten 17 g Enkelvoudig onverzadigde vetten 42 g Meervoudig onverzadigde vetten 33 g Vitamine E 6 mg Voedingsvezels 0,0 g Natrium 0,0 g Gebruik Arganolie kan onder andere ook worden gebruikt voor: Het behandelen van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis, Het masseren van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren, Het verzorgen of voorkomen van zwangerschapsstriemen, Het verzorgen van nagelriemen, Het verzorgen van lippen. Arganolie heeft een nootachtige smaak. In het zuiden van Marokko wordt deze fijne olie gebruikt als traditioneel ingrediënt voor uiteenlopende gerechten. De smaak van Arganolie is het beste te vergelijken is met een combinatie van sesam, vers gebakken brood en geroosterde hazelnoten. Koel en droog bewaren. Fabrikant Nova Vitae Elleboog 1 6713 KP Ede