Chia Seeds of zaden zijn afkomstig van de bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica). Deze plant werd door de Maya’s en Azteken al voor onze jaartelling gebruikt als medicijn. Chia zaden werden daarnaast gegeten als krachtmiddel voordat er een reis gemaakt werd of voordat er gevochten werd. Tegenwoordig worden de chia zaden in Midden-Amerika nog steeds gebruikt bij het koken. De zaden zijn bruin, grijs, zwart en wit gespikkeld van kleur en ovaal van vorm. Chia zaden bevatten van nature veel omega-3 vetzuren, voedingsvezels, antioxidanten, vitaminen, eiwitten en mineralen en worden met recht tot de Superfoods gerekend. Chia zaden zijn kleine zwarte en witte zaden van de plant genaamd Salvia Hispanica, die gerelateerd is aan de munt. Deze plant groeit in Zuid-Amerika. chia zaad was belangrijk voedsel voor de Azteken en Maya’s. Zij vereerden het zaad van chia. Zij aten dit als hoofdvoedsel samen met maïs en bonen. In feite, is ‘chia’ het Maya woord voor ‘kracht.’ chia zaden zijn een uitstekende bron van gezonde essentiële vetzuren! Dit superfood is ook een van de best verteerbare plantaardige eiwitten en een uitstekende bron van voedingsvezels. Onze chia zaden uit Bolivia worden beschouwd als de beste kwaliteit. Ingredienten Chiazaad 100% Herkomst: Bolivia Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1906/460 kJ/kCal Eiwitten 22.6 g Koolhydraten 37.4 g Waarvan suikers 0 g Voedingsvezels 25.3 g Totaal vet 30.1 g Waarvan verzadigd 0 g Gebruik: 1-3 x daags 1-3 theelepels chia zaden toevoegen aan muesli, yoghurt, salade, smoothie of soep. In contact met water zwellen de zaadjes licht op en scheiden een gel af. Dit is een natuurlijk proces en de gel kan gewoon gedronken worden. De snelste en eenvoudigste manier om chia zaden te gebruiken is om een eetlepel aan een glas vruchtensap toe te voegen. Laat dit 5 minuten staan en roer het geheel nogmaals door. Fabrikant: Nova Vitae Elleboog 1 6713 KP, Ede 12-2015