Herkomst van Paprika Poeder Scherp Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde en/of gerookte gemalen pepers. Dit zijn niet de bekende belvormige rode paprika’s, maar een speciale soort puntige pepers die 12 tot 15 cm lang worden, en die hun smaak alleen goed ontwikkelen in een vrij warm en droog klimaat. Vaak wordt een ras van dezelfde soort als de Spaanse peper gebruikt, die milder van smaak is. Hoe lichter de paprika’s van kleur zijn, hoe beter de kwaliteit van het poeder wordt. Vers paprikapoeder is diep- tot helderrood; wanneer het poeder veroudert en zijn smaak verliest, verkleurt het naar lichtbruin. Productieproces, Paprika Poeder Scherp Pittig van smaak maar milder dan cayennepeper. Om deze smaak te bereiken worden wat zaden mee gemalen. De kleur van het poeder wordt hiervan lichter dan de kleur van de ‘zoete’ versie. Hoe meer zaden worden gebruikt, hoe scherper en lichter het poeder is. Paprika poeder, een zeer veelzijdig en populair