Waar komt prei vandaan? Prei is een plant uit de Narcisfamilie (Amaryllidaceae), die als groente wordt gegeten. De vroegste vermeldingen van prei vinden we in Egypte en Soemerië, zo’n 4000 jaar geleden, waar prei geteeld werd in de tuinen van koningen en pharao’s. Wat kun je met prei? Prei wordt vooral gekookt gegeten, vaak verwerkt in salades en soep. Men kan het echter ook rauw nuttigen. Prei poeder wordt gebruikt als keukenkruid om vlees, kip, vis, sauzen of pasta op smaak te brengen. Probeer het ook eens als alternatief voor verse prei in de soep (voor als je niet van stukjes houdt). Je kunt prei poeder veel langer bewaren dan een bos verse prei en het is makkelijk op te bergen. Over de gezonde eigenschappen van Prei: Prei is vocht afdrijvend en bijzonder goed voor de keel, te gebruiken bij droge hoest en heesheid. Prei is rijk aan Vitamine C en Calcium. Ook bevat het kalium, magnesium en mangaan. De antioxidant en antibacteriële stof allicine