Een beetje geschiedenis over Rode Bieten De rode biet, (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) is een wortelgewas uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae) in het geslacht biet en is nauw verwant aan de suikerbiet. Het woord ‘biet’ is een Oudgermaanse ontlening aan het Latijnse ‘beta’. Rode bieten werden in de oudheid door alle machtige volkeren geteeld. De Grieken en Egyptenaren gebruikten hem vooral vanwege hun blad en men denkt dat de oude Romeinen tenslotte ontdekten dat de biet zelf ook gebruikt kon worden. Het gebruik van Rode Bieten Men gebruikt de rode biet (gesneden) om hem in te maken, om er voorgekookte potgroente van te maken, maar ook om Borsjt van te maken, het populaire bestanddeel in veel Oost-eurpese soepen. Gezonde eigenschappen Rode Bieten poeder Rode Bieten Poeder geeft een mooie rode of roze kleur aan cake, cupcakes, pannekoeken, sauzen, soep, dips en andere bereidingen. Dit bietpoeder zorgt voor een zachte, zoete toets,