Wat is knolselderij? Knolselderij is een groente die, zoals de naam al aangeeft, gekweekt wordt vanwege de knol. Men kan echter ook de bladeren eten die meer smaak bevatten dan de knol. Productieproces Gemalen knolselderij De plant heeft veel water nodig en zal het hele jaar door groeien. Knolselderij kan tegen een beetje kou maar niet tegen veel vorst. Waar normale planten meerdere jaren zullen bloeien is dat bij de knolselderij niet het geval. De plant zal maar een keer bloeien en daarna afsterven. Hierdoor moet de plant elk jaar opnieuw worden geplant. Gezonde eigenschappen Gemalen knolselderij en toepassingen Knolselderij bevat veel vezels, vitamine C, vitamine K en Kalium. Het heeft daarom een gunstige werking op je bloeddruk. Tenslotte is knolselderij caloriearm. Knolselderij kan goed worden gebruikt in erwtensoep, rauw in salades, gekookt of, heel verrassend, gefrituurd gegeten worden. Waar kan ik biologische knolselderij