Dit kunnen de gevolgen zijn van stress allergieën

post thumb
Allergie
by Jackie/ on 06 Jun 2022

Dit kunnen de gevolgen zijn van stress allergieën

Het lijkt tegenwoordig de norm om het druk, druk, druk te hebben. Sommigen kunnen hier heel goed tegen en blijven functioneren onder druk, maar stress kan je ook te veel worden. Hier lees je wat daarvan de symptomen kunnen zijn en hoe je er mee omgaat.

Dit is een stress allergie en zo voorkom je het

Laten we voorop stellen dat een stress allergie dus niet letterlijk een allergie voor stress is, maar dat door stress de symptomen van andere allergieen versterkt worden. Hooikoorts kan bijvoorbeeld ineens heel heftig worden. Dit heeft er vooral mee te maken dat stress een grote impact op jouw immuunsysteem heeft. Ook huiduitslag kan hiervan een gevolg zijn.

Een stress allergie gaat niet vanzelf over. Het allerbelangrijkste is dan ook om stress zoveel mogelijk te mijden. Hiervoor gelden natuurlijk vooral de belangrijkste basisregels: gezond en gevarieerd eten, voldoende slapen en zorgen dat je ontspant. Laten we natuurlijk ook de dagelijkse beweging niet vergeten. Kijk naar waar de stress vandaan komt – bijvoorbeeld je werk of gezin en kijk hoe je daar de oorzaken aanpakt. Wacht daarnaast zeker niet te lang met het inschakelen van deskundige hulp.

Hulp nodig bij een stress allergie?

Stress allergieën kunnen grote gevolgen hebben en jouw gezondheid echt beinvloeden. Hoewel je dus zelf kunt beginnen met het aanpakken van de oorzaak, kan professionele hulp noodzakelijk zijn. Wij kunnen je met onderzoek op de juiste weg helpen waardoor je de problemen in het dagelijkse leven aanpakt en weer gelukkiger wordt.