Hooikoorts

post thumb
Allergie
by Jackie/ on 16 Aug 2021

Hooikoorts

Hooikoorts kan het hele jaar door voor klachten zorgen. In feite is het een allergie voor grassen en bomen. De klachten komen voor tussen maart en november en zorgen voor veel vervelende klachten, waaronder een verstopte neus en tranende ogen. Dit kan jouw dagelijks functioneren flink verstoren. De klachten komen soms maar een paar weken per jaar voor. Bij anderen houdt dit maanden aan.

Allergie centrum Nederland onderzoekt voor welke boom-en grassoorten je allergisch bent. Zo kan de juiste medicatie worden voorgeschreven. Lastig is dat je grassen en bomen nooit mijdt. Hooikoorts kan ook verdwijnen en weer terug komen. Toch is er met moderne middelen verbetering mogelijk.

Dit zijn de gevolgen van hooikoorts

Het hooikoortsseizoen beslaat dus zo’n negen maanden per jaar. Dit betekent niet dat je altijd klachten hebt, want bomen en grassen zijn niet het hele jaar in bloei. Ze wissselen elkaar af en jij bent meestal niet voor alle soorten allergisch.

Het kan lastig zijn om hooikoorts vast te stellen, omdat de klachten vaak worden toegekend aan andere allergieen. Daarnaast stoppen ze soms en kunnen ze ook op latere leeftijd ontstaan. Gelukkig zijn er hooikoortskalenders, die je vertellen welke bomen en grassen op welk moment bloeien.

Hooikoorts valt zeker te behandelen

Met deze adviezen kun jij hooikoorts mijden. Dit geldt als aanvulling op de middelen die AllergieWinkel beschikbaar stelt en ze zijn eenvoudig uit te voeren.

• Probeer uit te vinden voor welke bomen en grassen je precies allergisch bent
• Bedek jouw ogen met een zonnebril als je naar buiten gaat tijdens de bloei
• Zorg voor een goede persoonlijke hygiene en douche regelmatig

Laat je bij klachten helpen door AllergieWinkel

Hooikoorts klachten verhelpen kan met behulp van AllergieWinkel. Wij gaan in elk individueel geval op zoek naar de beste combinatie van hulpmiddelen en medicatie. Deze overgevoeligheid verdwijnt niet, maar kan wel degelijk aangepakt worden. Zo kun jij weer normaal door het dagelijks leven gaan.

Neem vandaag nog contact op voor een betaalbare diagnose en advies van AllergieWinkel. Wij bieden de complete procedure – van diagnose tot behandeling. Zo kun jij weer vrolijk door het leven zonder bang te zijn voor een verstopte neus en niezen. Je zult verrast zijn door de mogelijkheden!